بحرین

فاطمه عباسی / مهندسی فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی همدان

چند وقتیه که اگه بخوای تو اینترنت بچرخی و خبرگزاریها رو چک کنی و بخوای بفهمی دنیا چه خبره، کی زده، کی خورده، کی برده، ممکن نیست اسم بحرین به چشمت نخوره، تیتر یکه سایت ها ی خبری و روزنامه های دنیا، موج بیداری اسلامی به بحرین هم  رسید. مردم بحرین خواستار تعیین سرنوشتشان هستند. دومینوی خیزش ملت های منطقه بحرین را هم دربرگرفت و  دولت آل خلیفه راهکاری جز سرکوب ندارد و ... .

یه روزی بحرین جز خاک ما بود از نظر سیاسی استان چهاردهم، ولی چه کنیم که کشور به اون عظمتمون یه روزگاری  دست یه سری آدمایی بود که به تنها چیزی که فکر نمیکردن هویت و شرف ملتشون بوده، شده بودن عروسک خیمه شب بازی دست طومار نویسایی که تو خلوتشون نقشه تصاحب این کشور و اون کشورو می کشیدن، همون  استعمار پیر، این شد که به بهانه ی نداشتن نیروی دریایی قوی در خلیج فارس، بحرین، جزیره ای با انرژی و سرمایه های معدنی رو باسه تا جزیره که هنوزم که هنوزه بحث مالکیتش توسط ایران از سوی برخی کشورهای خلیج فارس پذیرفته شده نیست و البته مهم هم نیست روبا برگزاری یه رفراندوم از ایران جدا کردن و مثلا جشن استقلالی هم برای بحرین ترتیب دادن، این چه جور استقلالیه که از بیخ و بنش رو بیگانه خط داده و اینور واونور کشونده...

حالا همین بحرین، قریب به نیم قرن زیر دست کسایی بوده که نه اصلیت بحرینی داشتن نه دغدغه ی عدالت برای حکومت، بلکه دولت دست نشانده ای از طرف آل سعود بودند،  40 سال هر چقدر خواستن و می تونستن ظلم کردند و سال به سال فربه تر شدن و تا میتونستن جاده رو باز کردن واسه آمریکایی هایی که موقعیت استراتژیک بحرین روخوب می دونستن. بحرین مرکز پولی یا به تعبیر دیگه سوئیس خاورمیانه است. به خاطر استقرار مراکز بانکی معتبر، تو قلب خلیج فارس هم که هست فبه المراد، ناوگان پنجم آمریکا اونجا مستقر میشه و 60درصد خاکش رو هم صاحب، اینقدر که خود مقامات بحرینی اجازه ورود به این 60درصد خاک کشور خودشونو ندارن و گفته میشه که تجهیزات ویژه آمریکا هم توی همین قسمته، یعنی همه چیز در خدمت بیگانه... .

گارد اصلی بیگانه متوجه شیعیان بحرینه، حتی قبل از خیزش  مردم، چرا که غرب سعی میکرد با وارد کردن اتباع مختلف به بحرین ترکیب جمعیتی اون رو که 70درصد شیعه و 30درصد سنی ها هستن رو به هم بزنه  و اینه که تفاوت بین بحرین و بقیه کشورهای معترض در منطقه رو معلوم میکنه، از طرفی پوشش رسانه ای تحولات بحرین توسط دولت های عربی و غربی به سبب شیعه بودن اکثریت مردم آن نسبت به سایر کشورهای منطقه سیاست بایکوت خبری رو پیش گرفته  و اخبار کمتری رونسبت به کشورهای دیگر منطقه  انعکاس میده .

 

همانطور که قبلا اشاره شد، معضل اصلی که غرب در مورد حوادث بحرین باهاش دست و پنجه نرم میکنه بحث شیعه بودن اکثریت قریب به اتفاق این مردمه، والا مصر هم دستخوش شورش و اعتراض مردم و ناامنی بود، لیبی و سایر کشورهای منطقه هم همینطور،  پس چرا باید عربستان به بحرین نیرو بفرسته، هر چند مغایر با قوانین بین الملل جامعه جهانی است.  این بدین معناست که آنها می خواهند به هر ترتیب از روی کار آمدن یک دولت  انقلابی شیعه ی دیگه غیر از ایران در منطقه ی حساس خلیج  فارس جلوگیری کنند و برای تحقق این امر عربستان  با  چراغ سبز آمریکا برای سرکوب  قیام مردم نیروی  نظامی به این کشور  گسیل می کند .

گرچه تشکل های زیادی دربحرین به قصد مطالبات ملت تشکیل شدن  و درصدد اعلام موجودیت برآمدن، مثل جمعیت الوفاق که بزرگترین جمعیت اپوزیسیون در بحرینه، به پای میز مذاکره بادولت آل خلیفه هم رفتن اما این گفتگوهای ملی که یه جور گفتگوهای نمایشی میان معترضین و دولت بود و راه به جایی نبرد و شاید مذاکره کردن تو این موقعیت اشتباهی از ناحیه جمعیت بوده.

سرکوب اعتراضات مردمی، ویران کردن محل تجمعات معترضین، گسیل نیروهای نظامی از عربستان و امارات، هدف قراردادن مردم از فاصله 2متری و شلیک مستقیم، تخریب مساجد، آتش زدن کلام الله و ... ، همه گوشه هایی ازاقدام های  دولت آل خلیفه و آل سعود  برای نابودی حرکت انقلابی مردم بحرین است. اما تا چه اندازه تونستن خوش خدمتی غرب رو بکنن وبا نابود کردن مردم بی دفاع بحرین از پایگاه استراتژیک غرب محافظت کنن؟ آینده ی این شورش ها به کجا کشیده میشه ؟آیا خاورمیانه ی اسلامی ما تشکیل میشه؟ اینا همه سوالاتیه که شایدرسیدن به جوابش زمان زیادی رو از تاریخ نگیره...  .

تو چی فکر می کنی؟ فکرت رو به mag.rahbord@gmail.com   بفرست.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

گزارش تخلف
بعدی