دشمن آشکار و تهاجم خاموش

فاطمه اماني/ مهندسي فناوري اطلاعات دانشگاه صنعتي همدان

عصر امپراطوري رسانه ها، نقش مهمي در توسعه و تغيير فرهنگ و تمدن بشري ايفا مي کنند.
امروزه ابرقدرت‌ها براي غارت فرهنگ و منابع كشورها كه به سرسپردگي مطلق آن كشورها مي‌انجامد، شبکه هاي بزرگ تلويزيوني را در دست گرفته است
. بی گمان برنامه های رادیویی و تلویزیونی موفق شده اند افکار و عقاید انسان های بی شماری را دستخوش تغییر سازند.
فرهنگ بی بند و باری، برهنگی، مد گرایی، بی تفاوتی و
از مهمترین خرده فرهنگ هایی بوده که دشمنان نظام به کمک رسانه هایی چون شبکه های ماهواره ای، اینترنت و .. سعی بر رواج آن در میان جوانان ایرانی داشته است که یکی از نمود های آن فرهنگ برهنگی و زیر سئوال بردن حجاب به عنوان یکی از اصلی ترین رکن فرهنگ ایرانی-اسلامی بوده است.
شیوه دیگری که در سالهای اخیرغربیها در جامعه با تهاجم فرهنگی آغاز کردند از بین بردن روحیه غیرت در جامعه است. غیرت‌زدایی، از بین بردن حساسیت‌ها، از بین بردن عفت و نجابت به بهانه حجاب، پوشش و سبک پوشش و مد عموما یک هدف اساسی را دنبال میکند و آن‌ هم از بین بردن عفت جامعه و قداست زن و قداست پوشش است.

آنان مى کوشند مذهب را که عامل بیدارى، پویایى، ستم ستیزى، عدالت گسترى و فراهم آورنده سعادت دنیا و آخرت است، عامل تخدیر، انزواطلبى، واپس گرایى و امرى شخصى معرفى کنند و با این شگرد، بیشترین سعى شان در درست کردن عقاید نسل جوان بر طبق خواسته ها و اهداف خودشان است. به تعبیر امام خمینى«ره»: «مى خواهند اسلام ناب محمّدى (ص) را به اسلام امریکایى مبدل سازند».
براي از بين بردن فرهنگ ديني، بايد ارزش‌هاي آن‌ها را مورد حمله قرار داد و يکي از مهم‌ترين ارزش‌هاي ديني اسلام، حجاب و پوشش اسلامي براي زنان است. آن‌ها مي دانند با نابودي و محو اين ارزش مهم اجتماعي، مردم مشغول شهواتشان مي‌شوند و ارزش‌هاي ديني و در پي آن، حکومت و سياست را از ياد مي برند .
فرانتس فانون مي‌نويسد: "پس از ديدن چهره هر بي‌حجابي اميدهاي حمله‌ور شدن اشغالگر ده برابر مي‌شود. اگر بخواهيم به تار و پود بافت جامعة الجزاير هجوم بريم و استعداد و مقاومت آن را معدوم سازيم، بايد اول زن‌ها را تحت تسلط قرار دهيم.
يکي از کارکردهاي مهم رسانه ها براي جذب مخاطب و فرهنگ سازي، طرح الگوهاي شخصيتي يا ستاره سازي است. به طور معمول در هر فيلم داستاني يا سريال و فيلم سينمايي، فردي به عنوان قهرمان فيلم داراي شخصيتي جذاب است که سير داستان را به دست مي گيرد. مخاطب نيز از نظر عاطفي و فکري با او هم‌راهي مي کند و اين امر گاهي به هم‌ذات پنداري مخاطب با او مي انجامد. اين امر نقش مهمي در الگوبرداري از شخصيت و رفتارهاي قهرمان داستان در مخاطبان دارد و آن‌ها خواسته يا ناخواسته، از رفتار، پوشش و گفتار او تقليد مي کنند.
از ديگر کارکردهاي مهم رسانه ها، اطلاع رساني و آموزش است که از طريق برنامه هاي مختلف صورت مي گيرد هنگامي که زنان افغان در خبرها به طور كامل پوشيده و تحت ظلم نشان داده مي شوند، به مخاطب القا مي شود که ميان حجاب و ظلم به زن رابطه مستقيمي برقرار است. تبليغات تجاري نيز که زنان را با آرايش‌هاي تند و غليظ و لباس‌هاي نامناسب به صورت زناني شاد و متمدن جلوه مي دهند، نوعی آموزش و اطلاع رسانی است.

استفاده از تبلیغات و پوششهای تبلیغاتی از شیوه‌های مرسوم تهاجم فرهنگی است. اگر دقت کنید در مغرب‌زمین کمتر کالایی تولید می‌شود که در کنارش عکس زنی را ترسیم نکنند.چه ارتباطی بین استفاده از عکس زن و تبلیغ و ترویج زن در کنار استفاده‌های تجاری و صنعتی هست.چرا در تهاجم فرهنگی به زنان وجوانان بیشتر توجه شده است؟
بعداز جنگ وحضور بيش از پيش زنان در عرصه هاي اجتماعي روز به روز از طول وعرض مانتو كم شد. اين تغييرات آهسته آهسته صورت مي گرفت( كار رسانه ها را هم كه با نمايش و نشان دادن اين نوع لباس ها افراد را جذب و متمايل به استفاده از اين پوشش مي كرد نبايد ناديده گرفت).
بي حجابي و بدحجابي و رواج بي بندوباي در بين نوجوانان و جوانان را مي توان از اثرات قطعي تهاجم فرهنگي بيان کرد.
افرادي كه شيفته غرب شده اند و خود را فراموش كرده اند، غرب همه چيز آنها شده است و همه چيز را در غرب مي بينند. اين افراد بدون اينكه غرب را ديده باشند چنان شيفته غرب شده اند و از محسنات آن صحبت مي كنند كه به نظر مي رسد ساليان طولاني از عمر خود را آنجا سپري كرده اند،اين افراد مجريان برنامه هاي تهاجم فرهنگي در جامعه مي شوند .
                   
                                           جنگ امروز فرهنگی ست. کجای این جبهه ای؟

 

گزارش تخلف
بعدی